ForsideStøt osLandbrugsprojektKontaktOm KaragweLinksReferat fra Generalforsamling 2016VedtægterVelkommenRadio KaragweBilleder fra Helle og Randis tur til Kayanga i Påsken 2016Julebrev 2016 fra Karagwes Venner ULD-80
Julebrev 2016 fra Karagwes Venner ULD-80
Bestyrelsen ønsker alle medlemmer og deres familier en Glædelig Jul og et godt Nytår!

Med denne lille julehistorie sender bestyrelsen i Karagwes Venner ULD-80 alle foreningens medlemmer de bedste ønsker om en Glædelig Jul og et godt Nytår med tak for støtten i 2016.
Jul i en flygtningelejr.
For mange år siden, da vi var unge, rejste min kone og jeg og vores to små børn til Afrika. Vi arbejdede der i to år og havde en fantastisk tid.
Da vi kom hjem bosatte vi os på Sydfyn. Børnene glemte forbavsende hurtigt Afrika, men spurgte alligevel til det. Hvad var det vi lavede i Afrika? Så 12 år senere besøgte vi igen Afrika. Vi havde fået kontakt til en dansk familie, Karl Erik og Jytte, der arbejdede i en flygtningelejr i Zambia.
Vi rejste i december og vi besluttede at holde jul sammen. Karl Erik og Jytte havde to små børn og vi havde nu 3 drenge på 12, 14 og 16 år. Vi medbragte rødkål, æbler og kirsebær sovs og andre gode sager til julemaden, så det kunne komme til at ligne lidt en dansk jul.
Men det var lidt svært med julestemningen, der var 30 graders varme og så tørt at det støvede. Men vi skulle jo have fat i et juletræ. Vi tog ud i bushen og fandt et dejligt lille træ, ikke med nåle, men med små henrivende blade. Træet blev fældet og bragt hjem og sat ind i stuen, men da de skulle til at pynte det, så det meget mærkeligt ud. Alle bladene havde foldet sig sammen og grenene hang. Det så sørgeligt ud. Så af sted igen efter et nyt træ. Denne gang fik vi fat i et træ med torne, men med lidt forsigtighed kunne vi godt få det pyntet.Men hvad med kirkegang. Ja, det var ikke som her, hvor man går i kirke før julefesten hjemme. Men Karl Erik havde hørt, at der skulle være midnatsgudstjeneste i en nabolandsby. Så da vi havde spist og danset om vort tornede træ og fået gaver, drog vi af sted udi den mørke nat. Undervejs passerede vi en høj, hvor der boede en leopard, så vi holdt godt øje med om der var lysende øjne, der kiggede på os. Da vi nærmede os stedet, steg vi ud af bilen. Der var meget mørkt, da bilens lygter blev slukket. Elektrisk lys var der ingenting af. Vi kunne ikke se noget som helst, men vi kunne høre sang, så vi gik efter lyden. Det lød fantastisk smukt i den mørke nat. Vi kunne ikke se hvem der sang, men dirigenten havde hvide manchetter om håndleddene, så vi kunne skimte hans bevægelse og det kunne koret også. Vi satte os på den bare jord og nød musikken med en fantastisk stjerne himmel over os.
Så det blev en meget smuk jul, som man sikkert aldrig glemmer.
Hans Pors Simonsen

MEDDELELSER FRA SEKRETÆREN:


HUSK kontingent for 2017!
kontingentet for 2017 blev på generalforsamlingen i år fastsat til 150 kr. for enkelt medlemsskab og 200 Kr. for en husstand.
Kontingentet for 2017 kan indbetales på konto Nr.:
2066 - 7615622316 Nordea Odense.

Ved evt. mail- eller adresseændringer - og hvis I har kendskab til medlemmer, som ikke modtager Nyhedsbrevet af forskellige tekniske årsager, er I meget velkommen til at kontakte mig!

Med venlig hilsen
Hans Elbæk

Sekretær i Karagwes Venner ULD-80
Vestre Maltvej 27, Malt
6600 Vejen
Mail: langeskovvej17@mail.dk
Tlf.: 3169 5081
Medlemslogin:
Brugernavn:
Password: