ForsideStøt osLandbrugsprojektKontaktOm KaragweLinksVedtægterReferat fra generalforsamling 2018VelkommenRadio KaragweBilleder fra Helle og Randis tur til Kayanga i Påsken 2016
Velkommen
Kære interesserede i Karagwes Venner!

Det er dejligt at du har taget dig tid til at læse på vores hjemmeside og til at forespørge om flere oplysninger.

Karagwes Venner – ULD80 er en lille forening, der blev starte i 1980 af en gruppe FDF-ere, som synes det var bedre aktivt at gøre noget end kun at snakke. Den gang som nu var der megen racisme, hvor stifterne var enige om at det med racisme mest var på grund af uvidenhed, så kunne der komme en udveksling i gang nord - syd ville mange problemer måske være løst,. Og at gøre det gennem et fremme af møder mellem danske medlemmer og vores partnere i Tanzania.
Du kan læse om de projekter foreningen har gennemført på hjemmesiden. De vigtigste er etableringen af en teknisk skole og etableringen af en lokalradio i distriktet Karagwe, der ligger i det aller-nordvestligste hjørne af Tanzania med grænse til både Uganda og Rwanda.

Her i sommeren 2014 har vi afsluttet radioprojektet og er i fuld gang med landbrugsprojektet med to nye partnere.
Hvad kan vi invitere dig som nyt medlem til at være aktiv i?

a. Medlemskab

Her kan du være med til at præge foreningens arbejde og gennem støtte gøre det muligt at søge om støttemidler

b. Aktiv i oplysningsudvalget

Sammen med andre medlemmer være med til at fremme oplysning om de virkelige forhold i Afrika og andre tredje verdens lande, som kan give et andet billede end det stereotype vi får gennem især fjernsynet. Dette udvalg er nyt og aktiviteterne vil blive tilpasset interessen fra dets medlemmer.

c. Aktiv i landbrugsprojektet

Deltage i en følgegruppe omkring landbrugsprojektet, som følger op på rapporter fra Tanzania, beslutter svar og strategier, kort sagt får projektet til at fungere som tilsigtet. Også mulighed for et kortere praktikophold.

d. Aktiv i radioprojektet

Selvom der ikke er penge i radioprojektet har vi stadig god kontakt med vores partner. Og der er mange muligheder for at intensivere denne kontakt. En af mulighederne er at få nyheder fra Tanzania og distribuere dem heri Danmark. Og også at skrive nyheder fra Danmark til radioen. Der vil også være muligheder for at udvide samarbejdet med KAMEA omkring andre medier, som f.eks. trykte medier, undervisningsprogrammer og lignende.

e. Frivillig rejse til KDVTC eller anden passende institution.

Foreningen hjælper medlemmer med at finde steder, hvor det er muligt at være frivillig f.eks. som underviser.
Foreningen er lille og derfor er der kun få midler til direkte støtte til at rejse til f.eks. Tanzania. Vi er dog klar over at uden direkte erfaring derfra er arbejdet svært, og alle medlemmer kan derfor ansøge om tilskud til sådanne rejser. Lige som, der også er et antal rejser i forbindelse med gennemførelsen af de konkrete projekter. Dog vil der altid være et stort eget bidrag ved rejser.

Vi håber, at du har lyst til at melde dig ind i vores forening og blive aktiv i en af grupperne. Blot send navn og adresse til foreningens adresse og skriv hvilken gruppe du gerne vil være aktiv i.

Med venlig hilsen
Hans Pors Simonsen /formand

Medlemslogin:
Brugernavn:
Password: