ForsideStøt osLandbrugsprojektKontaktOm KaragweLinksVedtægterReferat fra generalforsamling 2018VelkommenRadio KaragweBilleder fra Helle og Randis tur til Kayanga i Påsken 2016
Om Karagwe
Karagwe er et af fem distrikter i Kagera Regionen. Distriktet er lokaliseret i det nordvestlige hjørne af Tanzania. Det grænser op til Uganda i nord, Republikken Rwanda i vest, distrikterne Ngara og Biharamulo i syd og Muleba og Bukoba i Øst.

Karagwe svarer til en kommune i Danmark og er på størrelse med Sjælland, og der bor omkring 400.000 mennesker i området.

Geografi

Karagwe er karakteriseret af bjergtinder, som er adskilt af dale. Højderne på tinderne varier fra 1500 meter til 1800 meter over havet, mens dalene er mellem 1150 meter til 1450 meter over havet.
Floden Kagera danner den vestlige grænse mellem distriktet og republikken Rwanda.

Klimaet er tropisk med en gennemsnitstemperatur på 26 grader.
Vegetationen er karakteriseret ved savanne med spredt skov.

Historie

Karagwe distrikts historie går hele 500.000 år tilbage. Dengang var området befolket af jægere, og man kan stadigvæk stadig finde spor efter dem som f.eks. stenværktøj.

Fra slutningen af 1800 tallet var Karagwe kendt for sin fremsynethed i kraft af varebytning. Lokale produkter blev byttet til kobber, salt, peber, appelsiner m.m. Grønne bananer og bønner blev introduceret fra Uganda omkring år 1800. I 1840 kom araberne, og handlen blomstrede op, især handlen med slaver fik betydning. Derudover blev flere afgrøder introduceret, heriblandt søde bananer, kassava, tomater, majs, grøntsager og citrusfrugter.

I 1890’erne blev var en dårlig periode for befolkningen i Karagwe. Området blev ramt af lokale krige, pest og epidemier, som ramte hårdt både blandt mennesker og dyr. Da tyskerne kom til området, gjorde de en ende på de lokale stridigheder. I 1900 introducerede tyskerne kommerciel kaffedyrkning. Kaffedyrkningen forsatte under det engelske styre af Tanzania og blev hovedsaligt solgt i Storbritannien. Efter Anden Verdenskrig blev den første landbrugsforening grundlagt i Kagera, og mange landmænd fra Bukoba immigrerede til Karagwe.

Administration

Karagwe er inddelt i fire distrikter: Kaisho/Murongo, Bugene/Nyaishozi, Kituntu/Mabira og Nyabiyonza. Der er registret 117 landsbyer og 1191 mindre landsbyer.

Personlige oplevelser af Karagwe

Karagwe distrikt er et flot område, der har et tempereret klima, som skyldes, at det ligger en del over havets overflade. Dette klima skaber grobund for dyrkning af forskellige grøntsager og frugter. Det er dog vanskeligt i større omfang at dyrke jorden, da terrænet er meget kuperet.

Befolkningen i Karagwe lever især af jordbrug, men nogle har også større kvægbestande. Terrænet og den dårlige infrastruktur gør det vanskeligt at gøre agerdyrkning til en levevej, men det bliver til gengæld til et vigtigt supplement, når man sælger lidt på det lokale marked.

Man dyrker især grønne bananer, majs, kartofler og kaffe. De grønne bananer bliver blandt andet sejlet over Victoriasøen fra Bukoba til Mwanza, hvor man så bytter bananerne til ris.

Infrastrukturen i området er ringe og består mest af grusveje. Det betyder, at man er afhængig af et godt køretøj, hvis man vil sikkert og hurtigt rundt. Distriktet får elektricitet fra Uganda gennem en hovedledning, som det er muligt at koble sig på. De mere afsides liggende landsbyer har dog endnu ingen elektricitet. Forsyningen af elektricitet er ikke kontinuerlig, da vandkraftværket, som leverer strømmen, af og til skal renses. I sådanne perioder står man uden forsyning.

Der er reelt ingen muligheder for at modtage radio-programmer fra hovedstaden Daar og Karagwe Radio er den første lokal-radio styret og drevet af befolkningen selv.

Medlemslogin:
Brugernavn:
Password: